Activiteiten van het Genootschap

Online Verdiepingssessie

 

Donderdag 19 september 2024 19.30 – 21.00 uur

 

Voor leden en belangstellenden

 

De inschrijving is geopend

Neuroloog Bart Post (Radboudumc) spreekt over gepersonaliseerde zorg voor mensen met Parkinson – in het bijzonder mensen bij wie de ziekte zich op jongere leeftijd (<50 jaar) openbaarde. En over de resultaten die het team met deze aanpak bereikte.

We spreken met hem over de betekenis van zijn aanpak voor mensen met Parkinson en de mogelijkheden voor toepassing elders. De moderatie is in handen van Angelique Weel, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van het Genootschap.

Updates van het programma verschijnen op deze pagina.

Inschrijven voor deze verdiepingssessie kan hier

Onze droom

“Onze droom is om samen, met iedereen die wil bijdragen, een beweging in gang te zetten die duurzame verandering van zorg en ondersteuning voor de jonge persoon met Parkinson realiseert. Dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet.” Radboudumc

Save the date!

Gereserveerde data

  • Donderdag 10 oktober 2024 19.30 – 21.00 uur
  • Dinsdag 12 november 2024 19.30 – 21.00 uur
  • Donderdag 12 december 2024 vanaf 16.00 uur

Aanbieden whitepaper

Op 14 december 2023 verscheen ons whitepaper Gepersonaliseerde Zorg: vanzelfsprekend!

Het is die dag in ontvangst genomen door Stephanie Klein Nagelvoort en Maarten van der Laan, bestuurlijk verantwoordelijke en voorzitter van het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg en door Wietske Vrijland, voorzitter van Santeon.

De vakpers besteedde er uitgebreid aandacht aan (zie de verwijzingen in de linkerkolom).

Nog dezelfde week was het white paper in beeld bij het Deventer Ziekenhuis (Angeline Verbrugge) en bij Challenge&Support: Anne de Pagter en Rob Mudde.

Bij Bernard Fikkers, voorzitter van de NVIC-werkgroep Passende Zorg op de IC, was het gelijk oversteken: hij nam het white paper in ontvangst en gaf Nico van Weert het rapport van zijn werkgroep, dat ook net klaar was. Genoeg raakvlakken om samen te verkennen!

Op de bijeenkomst met onze partner Hogeschool Utrecht op dinsdag 19 december werd het white paper in ontvangst genomen door Wilma Scholte op Reimer, voorzitter College van Bestuur HU en bijzonder hoogleraar complexe zorg, met specialisatie hartpatiënten Amsterdam UMC.

CZ-voorzitter Joep de Groot ontving het white paper uit handen van Guus van Montfort en toonde alle belangstelling voor het onderwerp.

Nardo van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis nam het white paper in ontvangst van Nico van Weert: “individuele zorgpaden zijn van belang”.

NVZ-voorzitter Ad Melkert ontving het white paper op vrijdag 26 januari uit handen van Jacqueline Loonen en Guus van Montfort, beiden founding member van het Genootschap. Het geanimeerde driegesprek zal zeker vervolg krijgen.

Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Radboudumc, ontving het whitepaper uit handen van Gérard Hendriks. Even later reageerde ze. Ze vindt het white paper “een handvat om verder te werken”.

De inhoud van het white paper was al aan de orde bij colleges en paneldiscussies die we verzorgenden voor de Clinical Business Administration van TIAS Business School.

Bij al deze en andere gelegenheden wordt veel belangstelling uitgesproken om met het Genootschap over gepersonaliseerde zorg door te praten.

Aankondigingen

Wat levert gepersonaliseerde zorg voor patiënten met chronische nierschade op? Een verdiepingssessie met Willem Jan Bos, nefroloog over zijn praktijk in het St. Antoniusziekenhuis en het LUMC en zijn werk voor het Linneaninitiatief en ICHOM(Datum volgt.)

Het gebruik van uitkomstensets bij mensen met knie arthrose en hoe de behandeling af te stemmen op  persoonlijke kenmerken en behoeften van de patiënt. Een verdiepingssessie met Rudolf Poolman, orthopaed over zijn praktijk in het OLVG en het LUMC en de ontwikkeling van de landelijke uitkomstenset. (Datum volgt.)

Eerdere verdiepingssessies terugkijken

Klik hier voor een overzicht van activiteiten die op de Ledensite beschikbaar zijn om terug te kijken.

Volg de updates via de Nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Genootschap? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Gun jezelf een inpirerende en zichtbare plek in de voorhoede – word lid voor €150 per jaar.

Nu tijdelijk met 40% korting op het eerste lidmaatschapsjaar: €90 van vandaag tot dezelfde datum volgend jaar!

Steun het werk van het Genootschap
met een éénmalige donatie

Het Genootschap is een vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Het Genootschap is geregistreerd onder de namen Genootschap Gepersonaliseerde Zorg en Society Personalized Healthcare. KvK-nummer: 82723400

Aan de samenstelling van deze website is grote zorg besteed, maar aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Scroll to top