Activiteiten van het Genootschap

Donderdag 18 april 2024
van 19.30 uur tot 21.00 uur

Voor leden en belangstellenden

Zoombijeenkomst. Online only

Wat is passende zorg op de IC? Een werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) boog zich daar onder leiding van Bernard Fikkers, intensivist, met vele collega’s over. De uitkomst vertoont parallellen met gepersonaliseerde zorg. (Zie het artikel in De Intensivist.)

Deze sessie is bedoeld om er meer over te horen én te zien we wat we van elkaar kunnen opsteken. Daarom zijn we blij NVIC-werkgroepvoorzitter Bernard Fikkers aan te kondigen. De inschrijving is open voor leden en belangstellenden. Schrijf je wel even svp!

>>> Schrijf je hier in

De nieuwe ontwikkelingen in Groningen: samenwerking eerste lijn, toepassing bij andere ziektebeelden

Donderdag 23 mei 2024
van 19.30 uur tot 21.00 uur

Voor leden en belangstellenden

Zoombijeenkomst. Online only

Het Passend Behandelplan. Onder dit label hebben onze leden in Groningen hun werk aan gepersonaliseerde zorg voortgezet. (Leden vinden op deze pagina een video met het verhaal van Barbara van Leeuwen over hoe het begon.) Inmiddels trekken zij op met huisartsen en verspreiden het concept naar andere disciplines en ziektebeelden.

Het Zorginstituut publiceerde erover als goed voorbeeld van werken aan samen beslissen.

Hoe realiseert het Passend Behandelplan gepersonaliseerde zorg? Is het ook buiten de oncologische chirurgie toepasbaar en gaat het daar dan ook landen? Daarover gaan presentatie en dialoog in deze verdiepingssessie met o.m. Barbara van Leeuwen en Suzanne Festen

>>> Schrijf je hier in

Invitational conferentie

Donderdag 4 juli 2024
van 16.00 uur tot 20.00 uur

 

Bij Panton, ontwerpers voor de zorg, in Deventer

 

 

Vooraankondiging

Metro Mapping is een elegante methode om een zorgpad voor professionals en patiënten inzichtelijk te maken. Het geeft patiënten overzicht van stappen die volgen en zorgverleners die eraan bijdragen en helpt hen de juiste (keuze-) informatie op het juiste moment te bieden. Er is veel ervaring met deze methode opgedaan: in Leiden, Rotterdam, Nijmegen, Berlijn. En ze wordt in Europees verband verder ontwikkeld.

Toepassing en doorontwikkeling

Op deze invitational conferentie worden we deelgenoot van de ervaring die is opgedaan en denken we vanuit verschillende perspectieven over toe- en aanpassingen die helpen gepersonaliseerde zorg verder te ontwikkelen. (De voertaal is Nederlands.)

Voor leden en genodigden

 

Save the date! Programma volgt.

Save the date!

Gereserveerde data

  • Donderdag 19 september 19.30 – 21.00 uur

Aanbieden whitepaper

Op 14 december 2023 verscheen ons whitepaper Gepersonaliseerde Zorg: vanzelfsprekend!

Het is die dag in ontvangst genomen door Stephanie Klein Nagelvoort en Maarten van der Laan, bestuurlijk verantwoordelijke en voorzitter van het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg en door Wietske Vrijland, voorzitter van Santeon.

De vakpers besteedde er uitgebreid aandacht aan (zie de verwijzingen in de linkerkolom).

Nog dezelfde week was het white paper in beeld bij het Deventer Ziekenhuis (Angeline Verbrugge) en bij Challenge&Support: Anne de Pagter en Rob Mudde.

Bij Bernard Fikkers, voorzitter van de NVIC-werkgroep Passende Zorg op de IC, was het gelijk oversteken: hij nam het white paper in ontvangst en gaf Nico van Weert het rapport van zijn werkgroep, dat ook net klaar was. Genoeg raakvlakken om samen te verkennen!

Op de bijeenkomst met onze partner Hogeschool Utrecht op dinsdag 19 december werd het white paper in ontvangst genomen door Wilma Scholte op Reimer, voorzitter College van Bestuur HU en bijzonder hoogleraar complexe zorg, met specialisatie hartpatiënten Amsterdam UMC.

CZ-voorzitter Joep de Groot ontving het white paper uit handen van Guus van Montfort en toonde alle belangstelling voor het onderwerp.

Nardo van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis nam het white paper in ontvangst van Nico van Weert: “individuele zorgpaden zijn van belang”.

NVZ-voorzitter Ad Melkert ontving het white paper op vrijdag 26 januari uit handen van Jacqueline Loonen en Guus van Montfort, beiden founding member van het Genootschap. Het geanimeerde driegesprek zal zeker vervolg krijgen.

Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Radboudumc, ontving het whitepaper uit handen van Gérard Hendriks. Even later reageerde ze. Ze vindt het white paper “een handvat om verder te werken”.

De inhoud van het white paper was al aan de orde bij colleges en paneldiscussies die we verzorgenden voor de Clinical Business Administration van TIAS Business School.

Bij al deze en andere gelegenheden wordt veel belangstelling uitgesproken om met het Genootschap over gepersonaliseerde zorg door te praten.

Aankondigingen

Wat levert gepersonaliseerde zorg voor patiënten met chronische nierschade op? Een verdiepingssessie met Willem Jan Bos, nefroloog over zijn praktijk in het St. Antoniusziekenhuis en het LUMC en zijn werk voor het Linneaninitiatief en ICHOM(Datum volgt.)

Het gebruik van uitkomstensets bij mensen met knie arthrose en hoe de behandeling af te stemmen op  persoonlijke kenmerken en behoeften van de patiënt. Een verdiepingssessie met Rudolf Poolman, orthopaed over zijn praktijk in het OLVG en het LUMC en de ontwikkeling van de landelijke uitkomstenset. (Datum volgt.)

Eerdere verdiepingssessies terugkijken

Klik hier voor een overzicht van activiteiten die op de Ledensite beschikbaar zijn om terug te kijken.

Volg de updates via de Nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Genootschap? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Gun jezelf een inpirerende en zichtbare plek in de voorhoede – word lid voor €150 per jaar.

Nu tijdelijk met 40% korting op het eerste lidmaatschapsjaar: €90 van vandaag tot dezelfde datum volgend jaar!

Steun het werk van het Genootschap
met een éénmalige donatie

Het Genootschap is een vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Het Genootschap is geregistreerd onder de namen Genootschap Gepersonaliseerde Zorg en Society Personalized Healthcare. KvK-nummer: 82723400

Aan de samenstelling van deze website is grote zorg besteed, maar aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Scroll to top