Activiteiten van het Genootschap

Programma

Woensdag 14 juni 2023 van 16.30 uur tot 20.30 uur. Locatie Jaarbeurs Utrecht.

Masterclass Masterclass Leren van Jönköping met Boel Andersson Gäre, Jönköping Health System, Zweden (de voertaal is Engels)
In samenwerking met onze partner Dutch Health Hub

Gepersonaliseerde en houdbare topzorg Masterclass Leren van Jönköping (Zweden)

Hoe kunnen zorgprofessionals vanuit eigen drive en inzichten bijdragen aan gepersonaliseerde en houdbare zorg?  Dat is een belangrijke vraag voor ieder die zelf wil bijdragen aan de maatschappelijke opgaven van de zorg.

We zijn ervan overtuigd dat zorg beter wordt als artsen, verpleegkundigen, paramedici het voortouw nemen in het scheppen van de toekomst. Daarom gaan we in deze masterclass na wat we van de Zweden kunnen leren. Boel Andersson Gäre leidt ons langs de lessen uit Jönköping, de Zweedse regio met het hoogst gewaardeerde health system.  Als kinderarts, senior researcher en leider van Jönköping Academie is zij bedreven in bijdragen vanuit uiteenlopende posities, maar altijd vanuit het perspectief van patiënt en professional.

Jan Kremer, gynaecoloog, speciaal gezant Passende Zorg zorgt dat het doel in beeld blijft.

Ralph So, intensivist, mede-oprichter en lid van het Genootschap, helpt de ervaringen en inzichten vertalen naar ieders eigen situatie.

 

Donderdag 15 juni 2023 van 16.30 uur tot 19.30 uur. Locatie Jaarbeurs Utrecht.

Masterclass Samen Beslissen met Glyn Elwyn (de voertaal is Engels)

In samenwerking met onze partner Dutch Health Hub

Masterclass Samen Beslissen

Training van zorgprofessionals in samen beslissen is niet voldoende om samen beslissen echt van de grond te krijgen. Het moet ingebed worden in de workflow van zorgprofessionals. En zorgpaden moeten zo ingericht worden dat ze optimaal aansluiten bij de keuzeopties van patiënten.

In deze interactieve masterclass onder leiding van internationale Samen Beslissen expert Glyn Elwyn staat de organisatorische inbedding van samen beslissen centraal. We kijken aan de hand van praktische voorbeelden naar wat vorm te geven is en wat daarvoor nodig is.

Marion van der Kolk, chirurg-intensivist, laat zien hoe Samen Beslissen in haar praktijk en regio is georganiseerd en Angelique Weel geeft een kijkje achter de horizon van Samen Beslissen, waar de professional steeds meer partner van de patiënt moet worden.

En Mariska Koster houdt ons bij de les aan de hand van haar eigen ervaringen: “Ik heb jarenlang als longarts gewerkt. En dacht dat ik het goed deed. Tot ik borstkanker kreeg. Toen ik als patiënt het ziekenhuis binnenwandelde, merkte ik dat de macht nog steeds bij de ziekenhuizen en de artsen ligt. Samen beslissen is niet meer dan window dressing.” 

Februari t/m juni 2023

Voorbereiding White Paper Gepersonaliseerde Zorg

Leden van het Genootschap bereiden samen een White Paper voor over gepersonaliseerde zorg. Behalve de zorg zelf komen organisatorische en beleidszaken aan de orde.

11 mei 2023, 19.30 uur bijeenkomst via Zoom

Ledenvergadering van het Genootschap

Statutaire Ledenvergadering van het Genootschap. Aansluitend informele gedachtenwisseling over het programma voor de komende tijd. Het verslag zal in juni voor de leden beschikbaar zijn.

Participatie op uitnodiging door een delegatie van het Genootschap aan het Internationaal Colloquium in het Lorentz Center van 12 t/m 16 juni 2023 in Leiden

Reimagining Value-Creation in Health and Care

Healthcare systems are increasingly embracing person-centered care, where individuals, their networks and health professionals co-create their health. This development requires innovations that match the complexity of healthcare and enable a change of norms, roles, and beliefs to align with modern person and population-centered healthcare practices. Although the idea of co-creation at first glance appears simple, we often observe how individuals and systems are trapped in a paradigm that defines healthcare as a ‘product’, as if healthcare were manufactured and delivered to patients. The insight that services, in contrast to products, always involve an aspect of co-creation, has profound implicationslees verder op de site van het Lorentz Center Leiden.

 

Dinsdag 19 december 2023 van 18.00 uur tot 21.00 uur

Bijeenkomst op lokatie bij Hogeschool Utrecht

Op dinsdag 19 december a.s. vindt een fysieke bijeenkomst plaats voor leden, juniorleden, partners en gasten bij Hogeschool Utrecht. Het Genootschap en partner HU verzorgen samen het programma. Details volgen na de zomer.

Save the dates

Op donderdag 21 september, dinsdag 10 oktober en dinsdag 14 november 2023 zijn Zoombijeenkomsten van het Genootschap gepland. Alle leden en junior-leden zijn welkom. Soms ook genodigden. Noteer deze data vast.

Het programma wordt samengesteld en zal op deze pagina verschijnen.

Aankondigingen

Wat levert gepersonaliseerde zorg voor patiënten met chronische nierschade op? Een verdiepingsessie met Willem Jan Bos, nefroloog over zijn praktijk in het St. Antoniusziekenhuis en het LUMC en zijn werk voor het Linneaninitiatief en ICHOM(Datum volgt.)

Het gebruik van uitkomstensets bij mensen met knie arthrose en hoe de behandeling af te stemmen op  persoonlijke kenmerken en behoeften van de patiënt. Een verdiepingssessie met Rudolf Poolman, orthopaed over zijn praktijk in het OLVG en het LUMC en de ontwikkeling van de landelijke uitkomstenset. (Datum volgt.)

Metromapping voor gepersonaliseerde zorg. Een kennissessie voor leden met Jasper Brands, directeur Panton, ontwerpbureau voor de zorg (onze partner) dat deze methode ontwikkelde en beschikbaar stelt. Een geweldige proeve van “Empowering people to overcome health challenges with design and design thinking”. (Datum volgt.)

Eerdere verdiepingssessies terugkijken

Klik hier voor een overzicht van activiteiten die op de Ledensite beschikbaar zijn om terug te kijken.

Volg de updates via de Nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Genootschap? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Gun jezelf een inpirerende en zichtbare plek in de voorhoede – word lid voor €150 per jaar.

Nu tijdelijk met 40% korting op het eerste lidmaatschapsjaar: €90 van vandaag tot dezelfde datum volgend jaar!

Steun het werk van het Genootschap
met een éénmalige donatie

Het Genootschap is een vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Het Genootschap is geregistreerd onder de namen Genootschap Gepersonaliseerde Zorg en Society Personalized Healthcare. KvK-nummer: 82723400

Aan de samenstelling van deze website is grote zorg besteed, maar aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Scroll to top

Word nu lid van het Genootschap en maak tijdelijk gebruik van 40% korting op je eerste lidmaatschapsjaar (dat loopt tot een jaar na inschrijving). Dus een heel jaar voor €90. Hierna geldt het standaard tarief van €150 per jaar. Je korting is hieronder automatisch toegepast. Het lidmaatschap geldt voor onbepaalde tijd. Opzegging is mogelijk tot een volle maand voor het aflopen van het lidmaatschapsjaar. Ben je reeds lid of lid geweest? Log dan eerst in. Liever een handmatige betalingsoptie? Stuur een mail naar info@gepersonaliseerdezorg.org.

Personal Information

Card Details

EUR 90.00 Every Year

Word nu lid van het Genootschap en maak tijdelijk gebruik van 40% korting op je eerste lidmaatschapsjaar (dat loopt tot een jaar na inschrijving). Dus een heel jaar voor €90. Hierna geldt het standaard tarief van €150 per jaar. Je korting is hieronder automatisch toegepast. Het lidmaatschap geldt voor onbepaalde tijd. Opzegging is mogelijk tot een volle maand voor het aflopen van het lidmaatschapsjaar. Ben je reeds lid of lid geweest? Log dan eerst in. Liever een handmatige betalingsoptie? Stuur een mail naar info@gepersonaliseerdezorg.org.

Personal Information

Card Details

EUR 90.00 Every Year